ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΜΦΙΑΡΑΟΥ

3α

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 μαθητές Τμημάτων της Β΄Τάξης (ΒΥΓ1 και ΒΥΓ3) και της Γ΄Τάξης (Τμήμα Βοηθών Φαρμακείου)  του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας του σχολείου μας  (40 περίπου μαθητές) πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στον Ωρωπό (Αρχαιολογικός χώρος Αμφιαράειου και Σκάλα Ωρωπού). Στόχοι της συγκεκριμένης επίσκεψης ήταν:

  1. Η γνωριμία με έναν από τους πιο ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής ο οποίος, για πολλούς αιώνες, λειτούργησε ως ιερό, διάσημο ονειρομαντείο και σπουδαίο θεραπευτήριο και όπου διεξάγονταν αθλητικοί και μουσικοί αγώνες.
  2. Η βιωματική προσέγγιση των αρχών της ολιστικής θεραπείας και της επικοινωνίας από την αρχαιότητα έως σήμερα μέσα στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του αρχαίου θεραπευτηρίου.
3 1

Οι μαθητές (τους οποίους συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί κ. Γκούβας, κα Δίκη, κα Καμπούκου, κα Νάνη και κα Πούλου) απόλαυσαν την ομορφιά και την ιδιαίτερη «ενέργεια» που αποπνέει ο χώρος του αρχαίου θεραπευτηρίου και αξιοποίησαν τον λίγο ελεύθερο χρόνο δίπλα στη θάλασσα με σύμμαχο τον υπέροχο καιρό. Και του χρόνου!

4 1
5