ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ “ΣΩΤΗΡΙΑ”

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 οι μαθήτριες και οι μαθητές του Τμήματος Βοηθών Νοσηλευτών της Γ’ Τάξης του 2ου ΕΠΑΛ Χαλανδρίου πραγματοποίησαν, με τη συνοδεία εκπαιδευτικών της ειδικότητάς τους, διδακτική επίσκεψη στην Μονάδα Αποστείρωσης  του Γενικού Νοσοκομείου Θώρακος Αθηνών (ΓΝΘΑ) «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», στο πλαίσιο του μαθήματος «Χειρουργική-Τεχνική Χειρουργείου».  

σωτηρία 2

Οι μαθητές είχαν μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, με τη μέριμνα (για μια ακόμη φορά) της Προϊσταμένης κας Ρώπα και με τη βοήθεια του εξαιρετικά φιλόξενου προσωπικού, τα κυριότερα στοιχεία της υλικοτεχνικής υποδομής μιας σύγχρονης Μονάδας Αποστείρωσης ενός τριτοβάθμιου νοσοκομείου, να συνειδητοποιήσουν τις ασφαλιστικές δικλείδες που υπάρχουν για τη διασφάλιση της προστασίας από λοιμώδεις παράγοντες κατά τη διεξαγωγή χειρουργικών επεμβάσεων και να συμμετάσχουν βιωματικά στην υποδοχή, διαχείριση και διακίνηση του σχετικού υλικού.  

Ο υπέροχος καιρός έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συμπληρώσουν αυτή την επίσκεψη με μια μικρή περιήγηση στον χώρο του συγκροτήματος και με ένα αυθόρμητο προσκύνημα τίμησαν το Μνημείο Εκτελεσθέντων της Εθνικής Αντίστασης. Τις μαθήτριες και τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί κα Δίκη Ευ. (ΠΕ 87.02) και Νάνη Ευ. (ΠΕ 87.01).

Η παρουσία των μαθητών ήταν υποδειγματική, το δε μαθησιακό όφελος αποτυπώθηκε τόσο από τον ενθουσιασμό των μαθητών όσο και από το προσωπικό του Νοσοκομείου που επισκέφθηκαν και εισέπραξαν τα θετικά σχόλια για το υψηλό επίπεδο γνώσεων τους.  Ευελπιστούμε να είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε αντίστοιχες εκπαιδευτικές ευκαιρίες στο άμεσο μέλλον. 

σωτηρία 1 2
σωτηρία 3