ΕΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

80f23859 b2ea 43ee 925e e23530af9553

Η 25η Μαρτίου είναι μια ημέρα σημαντικής ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας για την Ελλάδα. Σε αυτήν την ημέρα, το 1821, ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ένα γεγονός που οδήγησε στην ανεξαρτησία και την γέννηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Η εορτή της 25ης Μαρτίου είναι μια ευκαιρία για τους μαθητές να μάθουν περισσότερα για την ιστορία της χώρας τους, να τιμήσουν τους ήρωες που πάλεψαν για την ελευθερία και να εκτιμήσουν την αξία της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας. Είναι μια ημέρα που ενισχύει την εθνική ταυτότητα και την περηφάνια για την ελληνική κληρονομιά.

Σήμερα στο αμφιθέατρο του σχολείου μας, βιώσαμε έναν εξαιρετικό εορτασμό της επετείου της εθνικής μας παλιγγενεσίας. Εορτασμό πιστό στο πνεύμα, στο ήθος και στα γεγονότα που την εξέθρεψαν και την ολοκλήρωσαν. Διδάχτηκαν την ιστορική σημασία της ημέρας και την επιρροή της στην ελληνική ταυτότητα και κουλτούρα.

Συγχαρητήρια πολλά στις ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ μαθήτριες και στους ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ μαθητές μας που μας εκπλήσσουν ευχάριστα όταν τους δίνονται οι κατάλληλες ευκαιρίες! Πολλά συγχαρητήρια και στην συνάδελφο που είχε την επιμέλεια και διοργάνωση της εκδήλωσης. Και του χρόνου! Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα μας!

εικονα 1 2
εικονα 2 1

Χωρίς τίτλο

στιγμιότυπα από την παρέλαση

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες του 2ου ΕΠΑΛ Χαλανδρίου που
συμμετείχαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, για την εξαιρετική τους εμφάνιση!
Οι μαθητές παρέλασαν με ήθος και πατριωτισμό τιμώντας την ελευθερία και την
ιστορία της χώρας μας. Και του χρόνου!

image 4
image 5