ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ

διστομο1 1

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, μαθητές τμημάτων της Γ΄ Τάξης του Τομέα Υγείας (Γ Νοσηλευτικής, Γ Ιατρικών& Βιολογικών Εργαστηρίων) και μαθητές του Τομέα Πληροφορικής (Γ Εφαρμογών, Γ Δικτύων) πραγματοποίησαν, συνοδευόμενοι από μόνιμους εκπαιδευτικούς του σχολείου, ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βοιωτία.

διστομο5

ΣΚΟΠΟΙ της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν:

  • Η γνωριμία με χώρους παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς (Μονή Οσίου Λουκά, Ορχομενός) και η καλλιέργεια προβληματισμού  σχετικά με την απόδοση της ανθρώπινης ανατομίας στην Τέχνη και σχετικά με τις δυνατότητες ψηφιακής απόδοσης της ιστορικής, θρησκευτικής και καλλιτεχνικής αξίας σε επίπεδο εκπαιδευτικής κοινότητας.
  • Η απόδοση τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας (Δίστομο) που υπέστησαν βάναυση προσβολή της σωματικής και ψυχικής ακεραιότητάς τους και η διερεύνηση των προκλήσεων που παρουσιάζει η ψηφιακή απόδοση του τραύματος των θυμάτων και των θυτών.
διστομο3
  • Η γνωριμία με ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα σύνθεσης όλων των ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων (Μαντείο του Τροφωνίου, φερόμενου ως αδελφού του Ασκληπιού) και η διερεύνηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ του φυσικού περιβάλλοντος και της ανθρώπινης συμπεριφοράς όπως αυτή διαμορφώνεται μέσω της λειτουργίας των ζωτικών οργάνων.

Οι μαθητές μας απόλαυσαν τον καταπληκτικό καιρό, ένα άνετο ταξίδι, ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, ωραίες γεύσεις και δυνατές στιγμές που μένουν για πάντα στη μνήμη. Μοναδικό βίωμα, η αλληλεπίδραση με τον κύριο Χρήστο Παπανικολάου, εθελοντή ξεναγό στο Δίστομο, που μας παρουσίασε το πριν, το κατά και το μετά τη Σφαγή του Διστόμου. Στη Μονή του Οσίου Λουκά δεχθήκαμε παραδοσιακό κέρασμα που συμπλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την μοναδική ξενάγηση από μοναχό της Μονής και την ιδιαίτερη αίσθηση βυζαντινού μεγαλείου που κυριαρχεί στον χώρο. Τέλος στην «πόλη των νερών», στη Λιβαδειά, αφήσαμε τη φαντασία μας να αλληλεπιδράσει με την επιστημονική γνώση σχετικά με τα όσα διαδραματίζονταν στον ιδιάζοντα χώρο του συγκεκριμένου Μαντείου και με τις θεραπευτικές (και όχι μόνο) επιπτώσεις τους στους χρηστηριαζόμενους.

διστομο4

Τους μαθητές, των οποίων η συμπεριφορά υπήρξε υποδειγματική, συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί κ. Γκούβας, κα Δίκη, κα Νάνη, κα Πετροπούλου, κα Τελωνιάδου. Ευχόμαστε στους μαθητές μας να έχουν καλή επιτυχία στις εξετάσεις τους και να θυμούνται για πάντα την μοναδική αυτή εκπαιδευτική εκδρομή!

διστομο2 1
Λιβαδειά Πόλη των νερών